112Vandaag

Uitgelicht

22 bewoners verzorgingshuis Amersfoort overleden na corona-uitbraak

ziekenhuis

Na een grote corona-uitbraak in het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn 22 bewoners overleden, meldt RTV Utrecht. Vorige week werd bekend dat 70 van de 106 bewoners positief op het virus waren getest. De uitbraak vond plaats net nadat de eerste vaccinaties tegen het virus waren gegeven.

Het aantal besmettingen is na maandag teruggelopen naar 37, zegt het verzorgingshuis. Daarnaast zijn er 19 bewoners hersteld die eerder positief getest waren.

Het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis zegt dat het onduidelijk is of de mensen door corona zijn komen te overlijden. Bewoners van het verzorgingshuis hebben namelijk vaak ook met andere medische problemen te maken. “We zien wel een hoger aantal overlijdens dan gebruikelijk”, aldus een bestuurslid van de zorginstelling.

To Top