112Vandaag

Noord-Holland

Burgemeester Hilversum: ‘Samenleving moet weer open’

avondklok

“De samenleving moet weer open, de samenleving snakt naar meer openheid”, pleit Pieter Broertjes volgens het ANP. De Hilversumse burgemeester sprak die woorden voorafgaand aan het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van alle veiligheidsregio’s en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Volgens Broertjes zitten de winkeliers en de horeca in zijn regio “allemaal zwaar aan de grond”. “De vaccins gaan de crisis oplossen, maar het vaccineren duurt veel te lang. Dan zijn de horeca en andere ondernemers al omgevallen”, zegt hij tegen het ANP. Hij pleit daarom voor meer mogelijkheden. “Buitenterrassen kunnen zonder problemen open, maar dat moeten we dan wel willen met elkaar.”

To Top