Dode na explosie in flatgebouw Vlissingen - 112Vandaag

112Vandaag

Uitgelicht

Dode na explosie in flatgebouw Vlissingen

lint

Vlissingen – Bij een brand donderdagavond in Vlissingen aan de Hogeweg is een dode gevallen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De persoon is in het appartement gevonden waar eerder op de avond brand uitbrak na een explosie. Eén flatbewoner is naar het ziekenhuis gebracht, drie andere flatbewoners raakten lichtgewond.

De brand in de woning op de tweede etage werd rond 20.50 uur gemeld. De explosie heeft het glas en het kozijn van de woning zo’n twintig meter weggeblazen schrijft Omroep Zeeland.

De brand in het appartement breidde zich rond 21.30 uur naar de bovenliggende verdieping. Flatbewoners die hun woning nog niet hadden verlaten, zijn door de brandweer en de politie geëvacueerd. Korte tijd later was de brand geblust. Er wordt nog gekeken of de bewoners van de twintig appartementen vanavond nog terug naar hun woning kunnen. Hulpverleners vangen ze op.

Ondertussen heeft de politie van de locatie een ‘plaats delict gemaakt’ en is de Forensische Opsporing gestart met het onderzoek. Er is veel schade aan de woningen.

 

To Top