Twee gewonden na steekvlam in Nieuwkuijk - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Twee gewonden na steekvlam in Nieuwkuijk

Nieuwkuijk
Foto: Bart Meesters

Nieuwkuijk – Twee personen zijn donderdagavond met (zware) brandwonden naar het ziekenhuis gebracht na een incident aan de Maashoven in Nieuwkuijk. Rond half 11 in de avond raakte de personen gewond toen een vuurschaal werd bijgevuld met bio ethanol, waarbij een steekvlam ontstond.

Het incident speelde zich af in een tuin achter een woning aan de Maashoven in Nieuwkuijk, alwaar de vuurschaal op tafel zou hebben gestaan. De twee personen liepen door de steekvlam brandwonden aan het gezicht en armen op. Na het incident werden de slachtoffers, twee volwassenen bij de desbetreffende woning en bij de buren onder de douche gezet in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Twee ambulances, politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het opgeroepen Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter hoefde uit eindelijk niet meer in actie te komen om dat de verwondingen relatief mee vielen.

Hoe de steekvlam kon ontstaan is niet bekend. Naar verluid zou er een feestje zijn geweest op het moment dat het mis ging. Een aantal aanwezige kinderen werden na het incident bij de overburen opgevangen en kregen van de hulpverleners een traumabeertje om zo van de schrik te kunnen bekomen. Het incident trok flink wat bekijks van buurtbewoners.

De twee slachtoffers werden na het incident met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het incident word onderzocht.

To Top