Duitse politie stuit op kelderruimte in volkstuintje tijdens zoektocht naar sporen van Maddie McCann - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

Duitse politie stuit op kelderruimte in volkstuintje tijdens zoektocht naar sporen van Maddie McCann

Feuerwehr

In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann is de Duitse politie ook vandaag op zoek naar sporen gegaan van het kleine meisje in een volkstuintje in Seelze, nabij Hannover. Bij graafwerken zijn de speurders op een kelderruimte gestoten die tot nu toe onbekend was, meldt Bild schrijft HLN.

Dinsdag vonden rechercheurs de restanten van de fundering van een inmiddels afgebroken tuinhuis. Men kon zien hoe grote stenen werden weggehaald met een bulldozer. De grond werd vandaag verder uitgegraven met een graafmachine.

Onder de overblijfselen van de fundering hebben de speurders nu een verborgen kelderruimte aangetroffen die mogelijk toebehoorde aan het voormalige tuinhuis, zo claimt Bild. De politie wil nog niets bevestigen en houdt vooralsnog de lippen stijf op elkaar. Het is nog niet duidelijk of de gevonden kelderruimte ook iets met de verdwijning van het Britse meisje te maken heeft.

Een buurman van het volkstuintje verklaarde tegenover Bild dat de kelder er al lange tijd zit en dat die van de vorige huurder was. Het tuinhuis zou in 2007 zijn afgebroken.

De tuin is nu afgeschermd met hekken waar men makkelijk kan doorzien, maar de visuele bescherming werd vandaag opgetrokken, zo rapporteert Bild nog. Ook speurhonden zijn opnieuw aanwezig. Volgens de lokale krant Hannoversche Allgemeine heeft de federale politie het luchtruim boven het tuintje als no-flyzone gemarkeerd.

De destijds driejarige kleuter was in 2007 met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, toen ze spoorloos verdween uit het huis waar ze met haar ouders verbleef. De ouders zaten op het tijdstip van de verdwijning wat verderop met Britse vrienden te dineren.

Christian Brückner
Begin juni kwam de 43-jarige Duitser Christian Brückner in beeld als mogelijke dader van de vermissing. Hij zit in het Duitse Kiel al vast voor een drugsmisdrijf.

Volgens Hannoversche Allgemeine heeft de man een tijd in Hannover gewoond. Brückner zou het perceel volgens een buurman een aantal maanden hebben gehuurd in het jaar dat McCann verdween, aldus BBC. Een woordvoerster van het parket Braunschweig, dat onderzoek naar Brückner voert, zei eerder dat de doorzoeking met dat speurwerk te maken heeft. Waarnaar men precies zoekt, voegde ze er niet aan toe.

Eerder deze maand werd in Portugal ook al naar het lichaam van McCann gezocht, met name in waterputten. De Duitse politie gaat ervan uit dat zij niet meer in leven is en door Brückner is omgebracht.

Volgens een voormalige buurman die ook een tuintje onderhield op het perceel in Seelze heeft Brückner er gewoond in 2007, het jaar waarin de Britse peuter verdween. Een jaar later zou het gebouwtje op zijn stuk tuin afgebroken zijn, klinkt het bij de Britse tabloid The Daily Mail.

Omstreeks 18 uur kwam een einde aan de opgravingen, meldt Bild. Morgen/donderdag zouden er geen nieuwe graafwerken in het kader van de zaak-Maddie zijn.

To Top