Dode en gewonde bij steekpartij in brandweerkazerne Amsterdam - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Dode en gewonde bij steekpartij in brandweerkazerne Amsterdam

amsterdam
Foto: Ingestuurd

Amsterdam – Vanochtend heeft er in de brandweerkazerne aan de Marnixstraat een steekpartij plaatsgevonden meldt AT5. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Één van hen is kort daarna komen te overlijden. De politie vermoedt dat het hierbij gaat om suïcide.

Rond 10.30 uur werden er meerdere ambulances, politiewagens en een mobiel medisch traumateam opgeroepen voor een incident bij de kazerne. De omgeving werd meteen afgezet.

Het gaat om twee brandweerlieden. De brandweerman die vermoedelijk zelfmoord pleegde is op straat gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Rond de kazerne heeft de politie inmiddels blauwe schermen geplaatst.

De politie doet verder onderzoek. ‘Daarbij wordt ter plaatse forensisch onderzoek gedaan, spreekt de recherche met getuigen en wordt gekeken naar mogelijk beeldmateriaal dat meer helderheid kan verschaffen over achtergronden rond het incident’, laat de politie weten.

De kazerne is voorlopig buiten gebruik. Voor getuigen is er psychologische hulp ingeschakeld.

To Top