112Vandaag

Flevoland

Twee chaotische overvallen op KFC-filiaal

Almere – Binnen een maand twee keer een gewapende overval. Het overkwam de medewerkers van Kentucky Fried Chicken in Almere-Buiten.

De politie vermoedt dat achter beide overvallen dezelfde dadergroep zit.

Op 28 januari 2019, rond 23.40 uur, komen met veel kabaal zes daders het KFC-filiaal aan de Torontoweg binnen. De één heeft een breekijzer, een ander een klauwhamer, weer een ander een mes en één van de overvallers dreigt met een vuurwapen.

Zwaaiend met wapens
Ze overrompelen en bedreigen het personeel, waarbij het al gauw een chaos wordt. De groep daders lijkt geen strakomlijnd plan te hebben, maar rent druk door het pand – zwaaiend met hun wapens en op zoek naar buit.

Onder bedreiging staan de medewerkers het geld uit de kassa’s af, waarna vier van de overvallers zich met een slachtoffer staan te verdringen in het kantoor. Ze weten daar uit de kluis nog een bedrag aan contant geld mee te roven.

Drie man per scooter
Amper twee minuten nadat ze binnenstormden, gaan de overvallers ervandoor. Dat doen ze zoals ze ook waren aangekomen: met twee keer drie man op twee scooters.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 februari 2019 komt kort na twaalven één scooter aanrijden bij hetzelfde KFC-filiaal. De drie mannen die erop zaten, rennen naar binnen en zwaaien dreigend met hun wapens richting de medewerkers. Opnieuw gaat het om een vuurwapen, een hamer en een breekijzer.

Vuurwapen tegen het hoofd
Nadat het ze niet lukt om zelf de kassa’s open te krijgen, dwingen ze een medewerkster het kantoor in om de kluis te openen. Ze zetten daarbij op een bepaald moment het vuurwapen tegen haar hoofd.

Hetzelfde slachtoffer moet vervolgens mee naar de kassa’s om alsnog de lades te openen. Wanneer die en de kluis leeggegrist zijn, nemen de daders de benen.

Groep jonge daders
Er zijn zoveel overeenkomsten tussen de twee overvallen dat het zou kunnen dat één groep daders ervoor verantwoordelijk is. De werkwijze, de kleding, de wapens en zelfs het feit dat ze met drie man op één scooter reden; het lijkt er allemaal op te wijzen dat één groep twee maal hetzelfde plan heeft uitgevoerd. De indruk bestaat overigens dat het gaat om nog vrij jonge daders.

Kijkt u s.v.p. naar de beelden en deel deze met anderen. Laat het weten als u één of meerdere daders herkent. Ook als u iets weet over de scooters, de kleding of de wapens, hoort de politie dat graag van u.

Bel gratis de tiplijn op 0800-6070 of vul het online tipformulier in. Wilt u anoniem uw informatie doorgeven, belt u 0800-7000.

To Top