112Vandaag

Noord-Brabant

Man aangehouden verdacht van mishandelen taxichauffeur

taxi

Breda – Een klant van een taxi heeft zaterdagmorgen geprobeerd de taxichauffeur te wurgen onder het rijden. Hij is aangehouden.

Op zaterdag 16 maart 2019 om 4.45 uur bracht een taxi een jongeman van Tilburg naar Breda. Bij het opgegeven adres ontstond er een betalingsprobleem. De klant wilde niet betalen. Na contact gehad te hebben met de politie besloot de chauffeur de klant terug te rijden naar Tilburg. Op de Franklin Rooseveltlaan ging het mis. Terwijl de taxi ongeveer 70 km/u reed deed de passagier zijn armen om de chauffeur en kneep zijn keel dicht.

Hulp
De chauffeur trapte hard op zijn rem en beet de passagier in zijn hand. Zo kon hij los komen en uitstappen. De passagier stapte ook uit en er ontstond een worsteling. Gelukkig stopte er iemand die de verdachte rustig kreeg. 112 werd gebeld en al snel was de politie ter plaatse. De 26-jarige man uit Breda wordt niet alleen verdacht van mishandeling maar hij zou ook een deurhendel afgebroken hebben van de taxi. Aan het bureau bleek hij een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben.

To Top