112Vandaag

Noord-Brabant

Achtervolging eindigt tegen verkeerslicht

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Breda – Eerst een bijna botsing met een politieauto, dan een achtervolging en daarna een aanrijding met een verkeerslicht. Uiteindelijk wordt de bestuurder in de wijk aangehouden.

Op zaterdag 16 maart 2019 om 3.55 uur reden twee agenten in hun surveillanceauto op de Monseigneur Leijtenstraat. Op dat moment draaide een auto de weg op vanuit de Monseigneur de Vetstraat. Tot hun schrik reed die auto op de verkeerde weghelft. De bestuurder van de auto had het gelukkig op tijd door en kon door een stuurbeweging een aanrijding voorkomen met de politieauto waarvan de bestuurder ook uitweek. Uiteraard wilden de agenten graag een gesprek hebben met de bestuurder en gaven hem een stopteken. Maar die wilde niet stoppen en ging er van door. Op de kruising met de Sint Ignatiusstraat en de Beverweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en ramde een verkeerslicht. Hij sprong uit de auto en ging er van door.

Aanhouding
Een getuige meldde dat de bestuurder was weggerend in de richting van het Brabantplein. Na enige tijd werd in die omgeving een bezwete man aangetroffen die ook nog eens familie bleek te zijn van de tenaamgestelde van de achtergebleven zwaar beschadigde auto. De 24-jarige man uit Breda is naar het bureau gebracht. Hij wordt verdacht van verschilleden verkeersovertredingen.

To Top