112Vandaag

Noord-Holland

UPDATE: Twee mensen neergeschoten in Amstelveen, mogelijk explosief achtergelaten

Politie met blauw onderweg

Amstelveen – In de straat De Grote Wielen in Amstelveen Westwijk heeft aan het begin van de middag een schietpartij plaatsgevonden, daarbij zijn twee gewonden gevallen. Ook is er mogelijk een explosief gevonden.

De straat is afgezet en hulpdiensten zijn aanwezig. Vanwege de vondst van de explosieven is ook de brandweer aanwezig in de straat. Een aantal woningen in de straat worden ontruimd. Ook is het Team Explosieven Verkenning van Defensie is opgeroepen. De slachtoffers van de schietpartij zijn buiten levensgevaar.

Een getuige verklaart aan AT5 dat er iemand in zijn knie geschoten zou zijn. Er zouden meerdere knallen vlak na elkaar geklonken hebben. Volgens RTV Amstelveen zou er geschoten zijn met een automatisch wapen en zijn er twee gewonden gevallen. De politie kan dat nog niet bevestigen.

To Top