Arrestatie voor huiselijk geweld - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Arrestatie voor huiselijk geweld

cel

Tilburg – De politie heeft omstreeks 00.30 uur op de Heikantlaan een 30-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 28-jarige vriendin fors mishandeld hebben. Het slachtoffer wilde gisteravond (nog) geen aangifte doen maar vanwege het geweld dat gebruikt zou zijn heeft de politie de verdachte ‘ambtshalve’ aangehouden.

De politie kreeg rond middernacht een melding dat in de wijk Stokhasselt een vrouw was mishandeld door haar vriend. Hij zou haar tijdens een ruzie met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Daarna kwam ze ten val waarna ze meerdere malen tegen haar hoofd was getrapt. Ze had een verdikking en een snee onder haar oog. De vriend was bij aankomst van de politie inmiddels in zijn auto vertrokken. Hij werd op de Heikantlaan gelokaliseerd en daar aangehouden.

Huiselijk geweld is niet normaal
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om voor een aanhouding. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een verdachte toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

To Top