112Vandaag

Provincies

Rotterdamse agenten pakken vuurwapengevaarlijke verdachte op

arrestatie

Rotterdam – De politie kan het niet alleen. Dat bleek maar weer eens op 8 maart toen agenten van de politie twee mannen wisten aan te houden met hulp van getuigen én met de hulp van medewerkers van Cameratoezicht.

Drie agenten wilden op 8 maart op de Delftse Poort een voertuig controleren, maar kennelijk werd het één van de passagiers te heet onder de voeten. Hij stapte uit en rende plots weg met een agent direct achter hem aan. Terwijl de verdachte wegvluchtte, gooide hij een paar voorwerpen weg, waaronder een vuurwapen. Doordat niet kon worden uitgesloten dat de man nóg een vuurwapen bij zich had, nam de agent geen risico. Hij schreeuwde tegen de wegrennende verdachte dat hij zich moest overgeven of dat hij anders zijn vuurwapen zou moeten gebruiken. Deze 24-jarige Rotterdammer nam de verstandigste beslissing en gaf zich over.

Cameratoezicht
Het weggegooide vuurwapen werd niet meer gevonden. Getuigen meldden waarom: zij hadden gezien dat een onbekende man het vuurwapen had opgeraapt en in zijn zak had gestopt. Deze ‘eerlijke vinder’ was vervolgens weggelopen en daarmee leek de kous af. Maar niet voor medewerkers van de gemeentelijke afdeling Cameratoezicht. Zij bekeken voortdurend de beelden van alle binnenstadscamera’s en zagen deze man al snel op het Schouwburgplein. Agenten snelden naar hem toe en hielden hem daar aan. Deze 26-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats had daadwerkelijk het vuurwapen bij zich.

Zowel de ‘weggooier’ als de ‘vinder’ zitten vast. De twee andere mannen die in de auto zaten bleken niets strafbaars te hebben gedaan en zij konden hun weg vervolgen.

To Top