Verdachten babbeltruc pinnen met gestolen pas - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Verdachten babbeltruc pinnen met gestolen pas

Rotterdam – Een 84-jarige Rotterdammer werd in augustus 2018 slachtoffer van een tweetrapsbabbeltruc. Eerst werden hem met een smoes zijn bankpassen afhandig gemaakt, daarna werd door een zogenaamde bankmedewerker om de pincodes gevraagd.

Op zondag 26 augustus kreeg de man bezoek van een vrouw van 30 à 35 jaar oud. Zij vertelde hem dat ze kwam helpen met het huishouden.

De man had kort ervoor met de thuiszorg gesproken over huishoudelijke hulp, dus het bezoek van de vrouw verbaasde hem niet. Hij liet haar in goed vertrouwen binnen.

Om pincodes gevraagd
De volgende dag werd de man gebeld door iemand die zei bij de bank te werken. Meneers pinpassen zouden gevonden zijn en nu had men zijn pincodes nodig om ze te blokkeren. Het slachtoffer constateerde op dat moment dat zijn passen inderdaad weg waren en gaf de pincodes.

Beelden van pinners
Met één van de bankpassen is bij verschillende geldautomaten in Rotterdam negen keer geld opgenomen. De schade loopt in de duizenden euro’s.

Wie herkent deze vrouw? Ze doet haar best om onherkenbaar te blijven, maar haar ogen zijn duidelijk te zien.

Of misschien herkent iemand haar aan haar kleding of postuur? Laat het weten als u weet wie zij is.

Ook deze man heeft de gestolen bankpas gebruikt. Van hem is bijna het hele gezicht in beeld. Wie weet wie hij is?

Deze verdachte lijkt een vrij lange, wat gezette man. Hij heeft een opvallend lichte kleur ogen.

De vrouw die het slachtoffer thuis bezocht – en dus wordt verdacht de bankpassen te hebben gestolen – wordt 30 tot 35 jaar oud geschat en 1.60 à 1.65 meter lang. Ze sprak accentloos Nederlands en had in elk geval die zondagmiddag donker haar.

To Top