Overvallen op tuincentra vermoedelijk door zelfde daders - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Overvallen op tuincentra vermoedelijk door zelfde daders

Didam/Waalwijk – Op zaterdag 18 augustus 2018 overviel een man het filiaal van Welkoop aan de Parallelweg in Didam. Er zijn veel overeenkomsten met een overval, acht dagen eerder, op tuincentrum Boerenbond in Waalwijk.

Wie herkent de overvaller op de bewakingsbeelden en/of weet wie hij is? Bij beide overvallen dreigde de dader met een breekijzer. Bovendien is bij beide overvallen het signalement van de dader nagenoeg identiek. Het zou gaan om een vrij lange, blanke man die geheel in donkere kleuren gekleed ging.

Zowel in Waalwijk als in Didam droeg de overvaller een muts over het hele hoofd die zichtbaar zelf tot bivakmuts was geknipt of gescheurd. Zijn broek was beide keren een jogging- of trainingsbroek.

Werkwijze
Bij Boerenbond aan de Professor Lorentzweg in Waalwijk ging op vrijdag 10 augustus 2018 één man naar binnen. Hij wist door met een breekijzer het personeel te bedreigen een bedrag uit de kassa buit te maken.

Op precies dezelfde manier sloeg acht dagen later een overvaller toe bij het Welkoop-filiaal in Didam. Ook hier werd een geldbedrag buitgemaakt.

Handlanger in BMW
Nóg een overeenkomst is dat bij beide overvallen een zelfde auto betrokken was, bestuurd door een tweede persoon. Deze bestuurder had lang, blond haar. Het is mogelijk dat dit een vrouw betreft, maar het kan ook een man met lang haar zijn of met een pruik op.

De gebruikte auto is een zwarte BMW Touring uit de 3-serie, vermoedelijk uit bouwjaar 2015 of nieuwer. Opvallende details aan de wagen zijn de het getinte glas in de achterportieren en de chroomkleurige raamlijsten en dakstijlen.

In beide gevallen was de BMW voorzien van gestolen kentekenplaten. Die heeft de politie kunnen herleiden. De platen op de BMW in Waalwijk zijn op 10 augustus ontvreemd uit Oudenbosch en die in Didam zijn op 15 augustus gestolen in Haps.

To Top