112Vandaag

Noord-Brabant

Dood in 1992 van zwangere Mariëtte Peters (26)

Sint-Hubert – De 26-jarige Mariëtte Peters werd op 24 december 1992 dood gevonden in haar slaapkamer. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht, maar het is nog altijd niet duidelijk door wie of waarom.

Mariëtte was toen zij overleed bijna vier maanden zwanger. Ze heeft zich verweerd tegen haar belager en liep daarbij verwondingen op, maar uiteindelijk is zij van achteren vastgepakt en gewurgd.

Inbraak
Het meest waarschijnlijke scenario is dat Mariëtte het slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen inbraak. In haar woning aan de Nimrod waren sporen die in die richting wezen: er was een ruit van de voordeur ingeslagen, in de woonkamer was een ravage aangericht en een televisie en videorecorder waren er weg.

Vermoedelijk was geprobeerd de auto van het slachtoffer mee te nemen die in de garage stond. In die witte Peugeot werden de televisie en de videorecorder teruggevonden.

Schoenafdruk
Onderzoek naar een aantal schoenafdrukken in de voortuin heeft een concrete aanwijzing opgeleverd. De enige afdruk waarvan niet is achterhaald van wie die is, zou van de dader kunnen zijn. Het gaat om een sportschoen van het merk Adidas.

Ford Transit
Mariëttes echtgenoot was al rond 04.15 uur die ochtend vertrokken naar zijn werk. Hem viel op dat er op dat moment een bestelbus de straat in reed, een lichtkleurige Ford Transit.

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de dader of daders in die Transit zaten.

Gevonden op bed
Rond 13.15 die dag voor Kerst kwam Mariëttes echtgenoot thuis om met zijn vrouw te lunchen. Hij trof de ravage aan, snelde naar boven en vond Mariëtte op bed. Ze was uren eerder overleden – waarschijnlijk ’s ochtends vroeg al kort na zijn vertrek.

Uw informatie
Het is de politie er alles aan gelegen om de persoon of personen te vinden die verantwoordelijk zijn voor de dood van Mariëtte en haar ongeboren kind. Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen, maar heeft u die om welke reden dan ook nog niet met de politie gedeeld? Doet u dat dan alstublieft alsnog.

Weet u wat er gebeurd is die ochtend aan de Nimrod in Sint Hubert of wie er mogelijk bij betrokken was? Vertelt u dat dan alstublieft; dat kan ook in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen, telefonisch via 079 – 34 58 999.

To Top