260 kilo cocaïne verstopt in kartonnen dozen met plastic afval - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

260 kilo cocaïne verstopt in kartonnen dozen met plastic afval

260 kilo cocaïne verstopt in kartonnen dozen met plastic afval

In de Rotterdamse haven is op dinsdag 28 augustus tijdens een controle door de Douane een partij van 260 kilo cocaïne aangetroffen.

De verdovende middelen zaten verstopt in een container met kartonnen dozen en een partij plastic afval. De container was afkomstig uit Curaçao en werd op 28 augustus gelost op een terminal op de Maasvlakte.

In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 augustus zijn vier personen aangehouden die zich ophielden in de directe omgeving van desbetreffende terminal. Bij die aanhouding is ook een personenauto in beslag genomen.

Of het aantreffen van deze grote partij cocaïne en de aanhouding van de vier personen met elkaar in verband staat, wordt nader onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen Douane, Zeehavenpolitie, Openbaar Ministerie en de FIOD in Rotterdam.

To Top