112Vandaag

Gelderland

Ruim 26 kilo hennep en miljoenen illegale sigaretten in beslag genomen

Gedroogde hennep en illegale sigaretten in beslag genomen in Dreumel

Dreumel/Zaltbommel – Bij een inval in Dreumel heeft de politie maandag 25 juni hennep in beslag genomen ter waarde van ruim honderdduizend euro. In het pand aan de Van Heemstraweg werden ook 3,2 miljoen illegale sigaretten gevonden.

Tijdens een inval in een growshop in Zaltbommel kreeg het onderzoeksteam informatie dat de verdachten nog een ander pand in gebruik hadden in Dreumel. Daar werd diezelfde middag een zoeking verricht en werd een hennepdrogerij ontdekt. In een omgebouwde zeecontainer werd ruim 26 kilo hennep gevonden en in beslag genomen. Naast de hennep vond de politie ook honderden dozen met illegale sigaretten. De douane doet onderzoek naar de herkomst van de sigaretten, maar kon al melden dat de Overheid bijna achthonderdduizend euro aan accijns en omzetbelasting zou zijn misgelopen als deze sigaretten op de Nederlandse markt waren verkocht.

Verdachte Zaltbommel droeg vuurwapen
Maandag vielen hennepteams uit politie eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant een growshop in Zaltbommel binnen. Momenteel wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de hennepdrogerij in Dreumel en de aangetroffen henneptoppen in Zaltbommel. Bij de inval in Zaltbommel werden maandag vier aanhoudingen verricht. Een van de verdachten was een bezoeker van de growshop. De man had een vuurwapen bij zich, net als een grote hoeveelheid contant geld en handelshoeveelheden cocaïne, ketamine en MDMA. In Dreumel werden geen aanhoudingen verricht.

To Top