112Vandaag

Provincies

Man met zuurstofmasker zorgt voor opschudding

Masker

Koewacht – De politie was vrijdagmiddag 22 juni op zoek naar een verdachte man, die op de Nieuwe Karnemelkstraat mogelijk vrouwen had lastiggevallen. Deze man heeft zich vrijwillig gemeld en bleek een niets vermoedende hardloper te zijn.

De politie kreeg rond 14.40 uur een melding van een inwoonster uit Koewacht dat ze door een man werd gevolgd. Hij droeg hierbij een masker. Ze schrok hiervan en belde de politie.

Burgernet
De politie zocht in de buurt van Koewacht en sprak enkele voorbijgangers aan. Ook werd de Belgische politie geïnformeerd. Verder werd via Burgernet een oproep gedaan om naar deze man uit te kijken. Er werd niemand aangetroffen.

Sportprestaties
Door de publiciteit herkende een hardloper uit Koewacht zich in deze situatie. Hij meldde zich op het politiebureau in Hulst en vertelde dat hij geen onrust had willen veroorzaken. Hij gebruikte dit zuurstofmasker (zie foto) om zijn sportprestaties te verbeteren. De meldster is door de politie op de hoogte gebracht.

To Top