112Vandaag

Provincies

Verdachte aangehouden na steekpartij in woning

Agente richt wapen op man

Voorhout – Een 45-jarige man uit Voorhout raakte woensdag 20 juni omstreeks 17.30 uur ernstig gewond bij een steekincident in een woning aan de Dirck Verhagenstraat. Agenten hielden kort na de melding in de omgeving een 21-jarige man uit Voorhout aan als verdachte. De politie onderzoekt het incident.

Agenten kregen omstreeks 17.30 uur de melding dat er mogelijk een steekincident had plaatsgevonden in een woning aan de Dirck Verhagenstraat. Agenten troffen in de woning een man met steekwonden aan. Hij gaf de agenten een goed signalement van de verdachte mee, voordat een ambulance hem vervoerde naar het ziekenhuis. Agenten troffen kort hierop, in de Willame Naghelstraat, de 21-jarige verdachte aan. Omdat de verdachte mogelijk een steekwapen bij zich zou dragen, benaderden agenten hem met getrokken vuurwapens. Tactisch en forensisch rechercheurs deden uitgebreid onderzoek in de omgeving. Een politiehelikopter heeft kort boven de omgeving gevlogen om overzichtsfoto’s te maken. Omdat de verdachte tijdens het steekincident licht gewond raakte, werd hij na zijn aanhouding eerst aan zijn verwondingen behandeld. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De recherche onderzoekt de toedracht van het steekincident.

Vuurwapen procedure
Bij deze aanhouding maakten agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij is de kans zeer reëel dat als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, hij te maken kan krijgen met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. De gevolgen kunnen dan zeer ingrijpend zijn.

To Top