112Vandaag

Noord-Brabant

5 aanhoudingen in onderzoek jeugdgroep Waalre

politie auto met zwaailicht

Waalre – Dinsdag 29 mei hield de politie vijf verdachten aan die deel uitmaken van een jeugdgroep in Waalre. De aanhoudingen komen voort uit een rechercheonderzoek naar diverse strafbare feiten, gepleegd door deze jeugdgroep. Lange tijd was deze groep, door criminele activiteiten en overlast, de inwoners van Waalre een doorn in het oog.

Diverse strafbare feiten
De jongens, waarvan vier minderjarig en één meerderjarig, werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, diefstal, bedreiging en het bezit van wapens. Bij huiszoekingen werden meerdere lucht – en gasdrukwapens aangetroffen die niet van echte vuurwapens te onderscheiden waren.

Onderzoek
Na verhoor werden de jongens in vrijheid gesteld. Zij blijven wel verdachten in het onderzoek. Twee minderjarige kregen een gedragsaanwijzing van de Officier van Justitie opgelegd. Dit houdt in dat ze zich de komende maanden aan bepaalde regels moeten houden. Met deze regels hoopt het Openbaar Ministerie de overlast en criminele activiteiten een halt toe te roepen. Na afronding van het onderzoek zullen de jongens zich tegenover de jeugdrechter moeten verantwoorden.

To Top