112Vandaag

Noord-Brabant

3 aanhoudingen na heterdaad woninginbraak in Boxtel

Cellencomplex

Boxtel – Zaterdagochtend hielden we 3 jongens aan in verband met een inbraak in een woning aan de Kapelweg. Het gaat om 3 jongens van 14 jaar uit Oisterwijk. Alle drie zijn ze in verzekering gesteld.

Melding
We kregen eerder deze ochtend rond 06.25 uur een melding binnen van een heterdaad woninginbraak. De bewoner van de woning was in zijn tuin aan het werk en zag een van de daders uit zijn woning komen. De 2 andere daders stonden voor de woning te wachten. De bewoner was nog achter de daders aangerend maar verloor ze uit het oog. Hij belde direct met de politie. De omgeving van de Kapelweg werd ruim afgezet door toegesnelde agenten. Met meerdere eenheden waaronder een surveillancehond werd naar het drietal gezocht.

Zoektocht
Terwijl de agenten aan het zoeken waren meldde een getuige zich bij een van de agenten. De getuige vertelde dat ze zojuist drie jonge mannen aan de andere kant van de spoorlijn net buiten het afgezette gebied had zien lopen. Terwijl enkele agenten daar naar toe gingen, kwam er een melding van een treinmachinist dat hij drie jongens over een hek zag klimmen en langs het spoor zag rennen richting het station. Agenten reden zo snel mogelijk naar de voor- en achterzijde van het station om alles goed dicht te zetten.

Aanhouding
De jongens zagen de agenten aan de voorzijde van het station aankomen en zette het direct op een rennen. Hierbij staken ze het spoor over en verstopten zich in de bosschages van het industrieterrein. Een passerende fietser wees een van de agenten op een jongeman die plat op zijn buik in het hoge gras lag. Deze jongen voldeed aan het signalement dat door de melder was gegeven en werd hierop direct aangehouden. Kort hierna werden ook de 2 andere jongens ontdekt in de struiken langs het spoor. De jongens gaven zich over toen de agenten en een diensthond dichterbij kwam en de diensthond enkele malen hard blaften.

To Top