112Vandaag

Noord-Brabant

Ontsnapte gedetineerde Grave weer vast

Twee agenten drukken verdachte tegen de grond

Het FastNL team van de politie heeft donderdagavond in een eetcafé aan de Oude Binnenweg in Rotterdam de man aangehouden die maandag ontsnapte op weg naar het huis van bewaring in het Brabantse Grave. De man zit vast en is weer naar een huis van bewaring gebracht.

De ontsnapte en weer aangehouden man is een 39-jarige Belg die al bijna 30 jaar in Nederland woont. Hij is bij politie en justitie bekend vanwege vermogensdelicten. Zo heeft België een verzoek tot overlevering gedaan omdat hij daar nog een gevangenisstraf moet uitzitten. In Nederland wordt hij verdacht van onder andere oplichting en daarvoor zat hij, met een onderbreking van twee maanden na verlof en een eerdere onttrekking, vast sinds augustus 2017.

FastNL is een team van de Landelijke Eenheid van de politie dat onder het gezag van het Landelijk Parket verantwoordelijk is voor de opsporing van voortvluchtige verdachten en/of veroordeelden en mensen die zich onttrekken aan detentie of (jeugd-) TBS.

To Top