112Vandaag

België

Tweejarig meisje dat stierf na politieachtervolging toch overleden door verdwaalde politiekogel

Politieauto's in België

Het tweejarig meisje dat om het leven kwam na een politieachtervolging nabij het Belgische Bergen, blijkt nu toch geraakt door een verdwaalde politiekogel. Dat meldt RTBF vrijdagochtend

Gisterennacht had de snelwegpolitie het busje opgemerkt op in de buurt van Namen. Pas na een lange achtervolging konden de agenten de bestelwagen onderscheppen aan de afrit Nimy, vlakbij Bergen. Het busje reed op de agenten in, die het vuur openden. Daarop kwamen de inzittenden uit de bestelwagen. Het bleek om 26 volwassenen en 3 kinderen te gaan, wellicht allemaal van Koerdische afkomst.

De politiemensen vonden in het busje ook een zwaargewond meisje van 2 jaar oud. De peuter werd naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf onderweg. In eerste instantie communiceerde het parket van Henegouwen dat het meisje niet geraakt zou zijn door een politiekogel, maar dat blijkt niet te kloppen. Uit de autopsie blijkt dat het meisje toch getroffen is door een verdwaalde politiekogel. .

To Top