112Vandaag

Noord-Brabant

Zeker twintig keer geschoten op woonwagen in Eindhoven

Recherchejas

Eindhoven – De recherche onderzoekt de beschieting van een woonwagen aan de Welschapsedijk in Eindhoven. Rond 23.30 uur werden de bewoners van het woonwagenkamp opgeschrikt door een reeks van harde knallen.

Er bleek bijna twintig keer te zijn geschoten op een woonwagen. De bewoner was op het moment van schieten in de woonwagen, maar raakte niet gewond. Het had zomaar anders kunnen aflopen. De recherche gaat ervan uit dat er met een automatisch vuurwapen is geschoten en neemt de zaak hoog op.

Uitgebreid onderzoek
De technische recherche begon in de ochtend met een uitgebreid sporenonderzoek. Zowel binnen als buiten de woonwagen wordt onderzoek gedaan. Ook zoeken wij naar bruikbare camerabeelden en spreken rechercheurs met meerdere getuigen. Een getuige zag rond het tijdstip van de beschieting en grijze Audi in de buurt rijden. Mogelijk dat de Audi iets met de zaak heeft te maken.

Aanleiding
Het is onduidelijk wat de aanleiding van de beschieting is: “Om daar meer duidelijkheid over te krijgen spreken wij onder meer met de bewoners. Wij onderzoeken of er bijvoorbeeld conflicten zijn die deze actie kunnen verklaren”, zo laat het rechercheteam weten.

Wie weet meer?
Iedereen die meer weet wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche in Eindhoven op 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan op 0800-7000. Ook kan informatie worden doorgegeven via het tipformulier.

To Top