112Vandaag

Noord-Brabant

Dronken automobilist negeert stopteken

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Etten-Leur – Een dronken 60-jarige automobilist uit Schijf is maandag 23 april 2018 omstreeks 01.45 uur op de Vosdonk na een achtervolging door de politie aangehouden.

Hij negeerde een stopteken en reed met een snelheid van circa 130 km / uur over de Hoevenseweg, terwijl daar 50 km / uur is toegestaan. Bovendien blies hij 700 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg een melding dat een zeer dronken man na cafébezoek ondanks waarschuwingen toch in zijn auto stapte en daarmee als bestuurder wegreed. Een agent zag de bedoelde auto met hoge snelheid rijden op de Hoevenseweg. De diender hield een gelijkmatige afstand en zag dat de snelheid opliep tot een gecorrigeerde snelheid van 128 km /uur en dat de bestuurder een middengeleider links voorbij reed en daarbij op de weghelft kwam bestemd voor het tegemoet komend verkeer.

De politieman gaf op de Vossendaal met zijn transparant een stopteken dat werd ondanks de optische en geluidssignalen door de dronken automobilist werd genegeerd. Uiteindelijk lukte het om die auto te passeren en de bestuurder tot stoppen te dwingen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau in Etten-Leur. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zie voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het overtreden van de maximumsnelheid en het negeren van een stopteken.

To Top