112Vandaag

Noord-Brabant

Vermoedelijke handelaar in anabolen steroïden meldt zich

arrestant in cel

Geldrop – Het werd hem kennelijk te heet onder de voeten. Een 33-jarige man uit Geldrop meldde zich zelf namelijk dinsdag op het politiebureau, nadat wij maandagavond zijn foto hadden getoond in ons opsporingsprogramma Bureau Brabant. We verdenken hem van de handel in anabole steroïde.

Wij werden eind september 2017 door medewerkers van een postagentschap in Geldrop geattendeerd op enkele tientallen postpakketjes, dat door deze man was afgegeven voor verzending. Dezelfde man had waarschijnlijk al eerder ook flink wat soortgelijke pakketjes opgestuurd en het personeel vertrouwde het niet. Na onderzoek bleken er in deze pakketjes anabolen steroïden te zitten; verboden spierversterkende middelen die bijvoorbeeld wel eens door sporters worden gebruikt om tot betere prestaties te komen. De handel in dit soort middelen is verboden op grond van de Geneesmiddelenwet.

Onderzoek naar identiteit
Ons onderzoek had nog niet geleid tot identificatie van de man, die op bewakingsbeelden van de winkel toch duidelijk te zien was. Daarom werd afgelopen maandag met toestemming van de officier van justitie zijn foto getoond bij Bureau Brabant, waarna hij zich meldde. Los daarvan ontvingen wij kort daarvoor een tip via Meld Misdaad Anoniem, die ook in de richting van deze zelfde verdachte wees. De man zit vast en wij proberen te achterhalen waar hij zijn handelswaar vandaan heeft.

To Top