112Vandaag

Noord-Brabant

Schietpartij op basisschool in Udenhout blijkt valse melding

Arrestatieteam

Udenhout – De politie is woensdag aan het eind van de ochtend massaal uitgerukt naar een basisschool in Udenhout, omdat er in de buurt van een basisschool twee gewonde mensen op straat zouden liggen. De melding bleek vals.

Korte tijd later werd een 17-jarige jongen op een school in Tilburg opgepakt meldt de politie op Twitter.

De politie ging meteen op de melding af. Meer dan twintig agenten, opvallend en onopvallend, werden ingezet. “We hebben een arrestatieteam ingeseind en een politiehelikopter voor ondersteuning opgeroepen”, verteld een politie woordvoerder tegen Omroep Brabant.

De basisschool werd gevraagd om alle kinderen in de klas te houden en zeker niet naar buiten te laten gaan. Na ongeveer een halfuur bleek uit onderzoek van de politie dat de informatie van de melder niet klopte.

De melder, een 17-jarige jongen werd op een school in Tilburg aangehouden. Hij zit voorlopig nog vast.

To Top