112Vandaag

Provincies

Wie hielp aangerande vrouwen Rotterdam?

zijkant politieauto met logo

Rotterdam – Afgelopen vrijdag rond 23.00 uur werden twee vrouwen kort na elkaar het slachtoffer van aanranding in Rotterdam. De recherche vermoedt dat het om dezelfde dader gaat. De onderzoekers komen graag in contact met vier specifieke getuigen, onder wie twee jongens die de verdachte mogelijk een pand in zagen rennen. Ook vragen zij zich af of er in de afgelopen periode meer vrouwen zijn geweest die rond het centrum van Rotterdam in hun kruis zijn gegrepen door een onbekende man en daarvan (nog) geen aangifte hebben gedaan.

Vrijdagavond 9 maart belden kort achter elkaar twee vrouwen naar de politie met een vergelijkbaar verhaal. In een tijdsbestek van zo’n vijf minuten waren beiden in de omgeving van de Schietbaanlaan geschrokken van een man die achter hen opdook en hen vol in het kruis greep. Daarna maakte hij zich direct uit de voeten.

Wie zijn deze getuigen?
Twee mannen kwamen op het gegil van het eerste slachtoffer op de Jan van Vuchtstraat af, en zeiden dat de man die zij beschreef hen ook was opgevallen. Het tweede slachtoffer, belaagd op de kruising van de Claes de Vrieselaan en de Schermlaan, vertelde de rechercheurs dat twee jongens op haar hulpgeroep af waren gekomen en achter de verdachte aan waren gerend in de richting van de Schietbaanlaan. Zij zouden hem een pand in hebben zien gaan.

De politie wil natuurlijk dolgraag met deze vier mannen in contact komen, die waarschijnlijk informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek. Zij zouden in de buurt wonen van de Jan van Vuchtstraat.

To Top