Verdachte van dealen vanuit woning aangehouden

cocaine
Stockfoto

Den Haag – De politie heeft dinsdagavond 20 februari een 37-jarige inwoner van Den Haag aangehouden op verdenking van het dealen van drugs vanuit zijn woning. De verdachte zit nog vast en wordt vrijdag 23 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De politie had informatie over de vermoedelijke handel in verdovende middelen vanuit de woning en is begin januari 2018 een onderzoek gestart. De bevindingen van de recherche leidden uiteindelijk naar een doorzoeking dinsdagavond. Voor de doorzoeking werd een afnemer van de drugs bij de woning gezien, waarna de bewoner werd aangehouden. Bij de afnemer werden verdovende middelen aangetroffen die kort daarvoor waren gekocht bij de bewoner. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De woning van de verdachte werd doorzocht. Ook daar werd een hoeveelheid verdovende middelen, harddrugs, aangetroffen. De politie nam naast de drugs en mobiele telefoons, ook goederen in beslag die gerelateerd zijn aan drugshandel.

Drugsoverlast
De politie heeft de gemeente geïnformeerd over de drugshandel vanuit de woning en de aanhouding. Door het melden van vermoedens van drugshandel kan de politie onderzoek doen en haar bevindingen doorgeven aan de gemeente voor het nemen van bestuurlijke maatregelen. Zo kunnen we gezamenlijk de overlast terugdringen.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld soms niet geschuwd. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan de informatie ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000, worden doorgegeven.