112Vandaag

Overijssel

Politie houdt drie jonge jongens aan voor woningoverval

aanhouding op straat

Almelo – De afgelopen weken heeft de politie drie jongens aangehouden voor de overval op een woning aan de Nijreesweg in Almelo. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Almelo en twee 17-jarige jongens uit Borculo. De recherche kwam hen op het spoor na uitgebreid onderzoek.

De overval vond plaats op dinsdag 30 januari. Twee vermomde mannen bedreigden een bewoner van de woning met een mes. Na een worsteling met de bewoner gingen de verdachten er vandoor.

De recherche startte direct een onderzoek. Er werd onder andere buurtonderzoek verricht, getuigen werden gehoord en in de woning en in de buurt werden sporen veilig gesteld. Dit sporenonderzoek leidde naar de 18-jarige uit Almelo. Hij werd op 2 februari in zijn woning aangehouden. Het onderzoek werd voorgezet en op 12 februari werden de ander twee verdachten aangehouden. De drie zitten nog vast voor onderzoek.

To Top