112Vandaag

Binnenland

Weersverwachting voor vanavond en morgen

weer

Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee en op het IJsselmeer krachtige, west- tot noordwestenwind. Geleidelijk neemt de wind verder af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Het is overwegend bewolkt en er komen buien voor, aanvankelijk vooral noord van de grote rivieren, vanavond ook elders. Hierbij neemt de kans op winterse neerslag en onweer geleidelijk toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C in Zeeland.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en komen er enkele (winterse) buien voor, mogelijk met onweer. Hierbij zou het dieper landinwaarts plaatselijk en kortstondig glad kunnen worden. De minimumtemperatuur varieert van 0°C in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. Later op de dag neemt daarbij de kans op plaatselijke gladheid weer toe. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

To Top