112Vandaag

Noord-Brabant

Gezochte Tilburger op gestolen scooter aangehouden

geboeid

Tilburg – Een 24-jarige nog gezochte Tilburger is woensdag 3 januari 2018 omstreeks 21.35 uur tijdens een controle door de politie op de IJskelderstraat aangehouden ter zakje heling. Hij werd aangetroffen op een gestolen scooter.

De Tilburger stond gesignaleerd omdat hij zich niet gehouden had aan schorsende voorwaarden. Hij kreeg na een arrestatie vanwege mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadige diefstal van de rechter een vorm van huisarrest. Hij had echter zijn enkelband doorgeknipt en zich niet aan de aanwijzingen gehouden.

Een 35-jarige Tilburger heeft aangifte gedaan van de diefstal van een Puch. De scooter was 24 december jl. gestolen vanaf de Piusstraat. In de buddyseat werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Bij zijn arrestatie gaf de verdachte hij de personalia van een jongere broer op. Op het bureau kwam echter uit dat hij een valse naam had opgegeven. De verdachte verklaarde dat hij de scooter van een vriend geleend had. Hij wist niet dat het om een gestolen brommer ging. Dat hij als de scooter op het stuurslot valt deze met een schroevendraaier moet openmaken vond hij aanvankelijk niet vreemd, na een nachtje overdenken in de cel wel.

To Top