112Vandaag

Buitenland

Jongen steekt willekeurige passanten neer in Ierland, Japanner komt om

DUNDALK – Een jonge man heeft in het Ierse Dundalk op straat een man doodgestoken met een mes. Daarnaast verwonde hij nog twee andere slachtoffers. Het zou gaan om een jonge verdachte van 18 jaar oud. De verdachte komt van oorsprong uit Egypte en zou willekeurige slachtoffers hebben gekozen.

Autoriteiten in Ierland hebben nog geen idee wat het motief is van de man maar sluit een link met terreur niet uit. Er wordt op dit moment wel vanuit gegaan dat de man alleen handelde aldus de Ierse politie.

Het dodelijke slachtoffer is een 24-jarige Japanner. De japanner werd achteren aangevallen en in zijn rug gestoken. De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen en overleed ter plekke. De twee gewonden zijn Ieren en zijn niet in levensgevaar. Ze zijn per ambulances overgebracht naar een ziekenhuis, aldus Ierse media.

De politie overmeesterde later de verdachte. Hij had een mes en een ijzeren staaf bij zich, hiermee viel de man ongewapende politiemensen aan.

To Top