112Vandaag

Noord-Brabant

Acht hennepkwekerijen geruimd in Brabant en Zeeland

hennepteelt

Tilburg, Breda, Hulst, Steenbergen, Stavenisse – De politie heeft in de eenheid Zeeland-West Brabant dinsdag 19 december 2017 acht hennepkwekerijen met in totaal 1489 planten geruimd. Er werden vijf verdachten aangehouden. Op twee auto’s werd beslag gelegd.

District Zeeland
In Hulst werden in een pand aan de Grote Bagijnstraat 237 hennepplanten aangetroffen. In Vogelwaarde zijn op een adres aan de Olmenstraat 150 planten in beslag genomen.

District de Markiezaten
In Stavenisse werd aan de Graaf van Loonstraat een hennepkwekerij met 327 planten geruimd. Er werd één verdachte aangehouden. In Sint Maartensdijk was het ook prijs. Aan de Wilhelminastraat werden in een pand 82 planten in beslag genomen.. Op een adres aan de Nicolaas Peckstraat in Steenbergen stonden 384 planten. Op alle drie de locaties was sprake van stroomdiefstal.

District de Baronie
Aan de Annemoonstraat in Nieuwendijk werden 17 hennepplanten geruimd. Er stonden 31 potten waarvan er al 14 geoogst waren. Ook lag 760 gram aan henneptoppen te drogen. Er werd één verdachte aangehouden. In een woning aan de Stoutenburgstraat in Breda stond een reeds geoogste kwekerij met 142 potten. Er wordt uitgegaan van meerdere oogsten. Er zijn twee verdachten aangehouden en er werd een auto in beslag genomen. Een tip bij meld Misdaad Anoniem over een niet besneeuwd dak leidde hier tot een politie onderzoek.

District Hart van Brabant
In Dongen was het op prijs op de Roelof van Dalemsraat, daar werden 292 planten aangetroffen. Er werd één verdachte aangehouden. Er werd een auto en contant geld in beslag genomen.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

To Top