112Vandaag

Buitenland

Mislukte zelfmoordaanslag metro New York tijdens ochtendspits

Arrestatieteam

Een man heeft tijdens de ochtendspits geprobeerd in het centrum van New York een zelfmoordaanslag te plegen. De dader liet een explosief afgaan in een tunnel van het metrostation Port Authority onder 42nd Street.

De aanslagpleger raakte gewond, net als drie anderen. Het zou gaan om een 27-jarige man. Niemand is in levensgevaar, meldt de politie in New York. Burgemeester De Blasio spreekt van een mislukte terreuraanslag.

Op sociale media zijn beelden te zien waarop een man een explosief op zijn lichaam draagt, waarna een explosie volgt. De authenticiteit van de beelden is niet door de autoriteiten bevestigd. Volgens de Amerikaanse politie heeft de man een zelfgemaakte pijpbom laten ontploffen.

 

To Top