112Vandaag

Noord-Brabant

Gokkasten meegenomen vanwege vermoeden illegaal gokken in Oss

gok

Oss – De politie is dinsdagavond rond 20.00 uur in een pand aan de Hooghuisstraat in Oss gestuit op illegale gokpraktijken. In een reis en adviesbureau, dat tevens een belwinkel en geldwisselkantoor is, waren buiten sluitingstijd activiteiten te zien waarop agenten aansloegen.

Bij het binnengaan werd gezien dat er illegaal werd gegokt. De eigenaar was op dat moment in het bijzijn van enkele gasten in het pand aanwezig. In de winkel is eerder dit jaar ook geconstateerd dat er illegaal werd gegokt. Vijf gokcomputers zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De gemeente is in kennis gesteld.

Illegaal
Voor het aanbieden van kansspelmogelijkheden is in Nederland een vergunning nodig van de Kansspelautoriteit. Het aanbieden van kansspelmogelijkheden zonder vergunning is illegaal en wordt gezien als een ernstig vergrijp. Er is geen zicht op de geldstromen die er mee gemoeid zijn en er is geen controle mogelijk op een eerlijk verloop van de kansspelen. Illegaal gokken ondermijnt het financieel-economische stelsel en het overheidsbeleid ten aanzien van gokken. Ook is er geen zicht op personen die gokken, wat het bestrijden van gokverslavingen lastig maakt. Bovenal hoort dit niet thuis in een reisbureau.

Ondermijning
Overheidspartners pakken gezamenlijk de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aan. Bij verwevenheid gaat het om illegale activiteiten die niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. De integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit.

To Top