Grote controle fietsverlichting; 69 bekeuringen uitgedeeld in Gouda

Politieteam Gouda heeft maandagavond 27 november met politie vrijwilligers een grootscheepse controle fietsverlichting gehouden. De controle vond plaats in het teken van de campagne ‘Ik val op’.

Er werd tussen 20.00 en 22.00 uur gecontroleerd op de Voorwillenseweg, Joubertstraat, Karnemelksloot en de Zwarteweg. Ondanks het slechte weer was er een groot aanbod van fietsers. Er werden uiteindelijk in twee uur tijd 69 bekeuringen geschreven voor het niet voeren van de fietsverlichting. Daarnaast kreeg één automobilist een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Maak je zichtbaar

De politie wil het aantal verkeersslachtoffers tot een minimum beperken. Goede zichtbaarheid in het verkeer draagt bij aan de verkeersveiligheid. De politie wijst fietsers er daarom op; “het is weer eerder donker, maak je zichtbaar en gebruik je fietsverlichting!”

Boete fietsen zonder licht

Als je in het donker over straat fietst moet je fiets voorzien zijn van deugdelijke verlichting. Heb je geen licht of fiets je zonder verlichting aan, dan kun je bekeurd worden. De bekeuring voor fietsen zonder licht bedraagt € 55.