112Vandaag

Gelderland

Drie verdachten aangehouden voor bedreiging en belediging politieagente op social media

politiebureau

Voorburg – Een politieagente werd op woensdag 22 november via social media ernstig bedreigd en beledigd. Omstreeks 19.15 uur hielden agenten in een woning aan de Jan Mulderstraat drie personen, twee vrouwen uit Den Haag van 28 en 53 jaar en een 20-jarige man uit Arnhem, als verdachten aan. De agente deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Medewerker intake en service politiebureau
De drie verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

To Top