112Vandaag

Noord-Brabant

Alertheid gevraagd bij autobranden in Tilburg

Tilburg – In de afgelopen maanden vonden er in Tilburg tientallen autobranden plaats. De politie doet onderzoek naar deze branden en vraagt bewoners om hulp en alertheid.

De politie is tijdens haar surveillance alert op de omgeving. Maar we staan niet op iedere hoek van de straat. Veelal vinden de autobranden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Daarom vragen we de hulp van de bewoners in het gebied via politie.nl, via social media én via bannering.

Autobranden
Er is extra aandacht voor de situatie in de wijken Het Zand en Korvel. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Uit onderzoek blijkt dat er veelal autobranden plaatsvinden na een conflict in het criminele circuit, als vorm van fraude en conflicten in de relationele sfeer. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

Blijf alert en meld verdachte situaties op 112
Zorg voor goede buitenverlichting
Deel beeldmateriaal
Deel relevante informatie

Preventie
We willen bereiken dat mensen bewust zijn voor de signalen die kunnen wijzen op een autobrand. Het is van belang bij opvallende gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112.

To Top