112Vandaag

Noord-Brabant

Jongen (17) bedreigt hulpverlener en mishandelt agente in Breda

Agent

Breda – Een 17-jarige jongen uit Breda uitte dinsdag 31 oktober ernstige bedreigingen richting een hulpverlener. De politie hield de jongen hierop aan. Hierbij mishandelde hij een agente.

De jongen had die ochtend een gesprek met een hulpverlener in Breda. Tijdens dit gesprek werd de Bredanaar agressief. Hij bedreigde de hulpverlener vervolgens meerdere malen met de dood. Vanwege de ernst van de bedreigingen werd de politie ingeschakeld.

Geweld tegen politie
De hulpverlener deed aangifte van bedreiging, waarop de agenten de jongen aanhielden. Vanwege zijn agressieve houding, brachten de agenten handboeien aan. De jongen werkte niet mee en ging in verzet. Tijdens een korte worsteling zag hij kans een agente hard tegen het onderbeen te schoppen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen politie en hulpverleners wordt niet getolereerd. Ook de agente deed aangifte tegen de verdachte. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Aan wat voor gedragsregels dien ik mij te houden?
De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. De politie zet zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld.

Wat wordt van u verwacht?

Gedraag u netjes: agressief of gewelddadig gedrag wordt nooit geaccepteerd.
Geef de politieagent de ruimte om zijn/haar werk te doen.
Volg de aanwijzingen op.
Verstoor de orde niet.

To Top