112Vandaag

Utrecht

Getuigen maken het verschil: Verdachte babbeltruc aangehouden, aangevers gezocht

aanhouding

Utrecht – Bij een woning in de Ceramstraat in Utrecht vond op 11 oktober een babbeltruc plaats. Dankzij oplettende personen in de omgeving van deze woning is er een 25-jarige man uit Nieuwegein opgepakt. De politie doet onderzoek naar een tweede verdachte en vermoedt dat de mannen meer babbeltrucs hebben gepleegd met dezelfde werkwijze. De politie roept mensen uit die omgeving daarom op zich te melden, als ze onlangs met eenzelfde smoes zijn benaderd.

Bij verschillende woningen in Utrecht werd aangebeld met dezelfde smoes: de mannen kwamen de meterstand van het water opnemen. Helaas werden de meeste bewoners na het bezoek van de ‘monteurs’ beroofd van waardevolle spullen. De politie heeft tot nu toe zeven aangiften hierover opgenomen.

Ook slachtoffer geworden?
De politie pakt dit soort signalen zeer serieus op en vraagt mensen zich te melden als ze onlangs met eenzelfde smoes zijn benaderd. Dus, bent u hier ook slachtoffer van geworden of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

To Top