112Vandaag

Gelderland

Jongen (17) met geweld van scooter beroofd

Een 17-jarige jongen werd op dinsdag 15 juni 2021 geslagen met een kettingslot en vervolgens beroofd van zijn scooter. Dat gebeurde rond 20.00 uur bij een voetbalveldje aan de Akkersleep in Beuningen. De verdachte en zijn handlanger zijn gefilmd.

Het slachtoffer zat samen met een vriend op een bankje iets te eten. Toen ze wilden vertrekken, liep een onbekende jongeman op de jongen van 17 af. Die voelde direct pijn in zijn nek door de klap met het kettingslot. Daarna moest het slachtoffer onder bedreiging zijn scooter afgeven.

Kenmerken dader
De dader wordt rond 18 of 19 jaar oud geschat, is kleiner dan 1.80 meter en heeft een lichte huidskleur. Hij droeg tijdens de beroving een blauwe bodywarmer van een wat duurder merk zoals Canada Goose of Moncler.

Het blauwe kettingslot dat hij bij zich had, lijkt op dat op de foto hieronder. Mogelijk gebruikt de jongeman zo’n slot nog steeds en zegt dat iemand iets.

Weteringweg in Nijmegen
Mogelijk komen zijn handlanger en hij uit de buurt van Beuningen en Nijmegen. In Nijmegen werd een week later de gestolen scooter teruggevonden op een onverhard pad langs de Weteringweg in Nijmegen. Het voertuig bleek zwaar beschadigd en is niet meer te gebruiken.

Eerdere incidenten
Er zijn de afgelopen maanden vaker meldingen geweest van overlast door jongeren in Beuningen. Er zijn daar mensen op een fietspad tegengehouden en bedreigd. Wellicht hebben de gezochte scooterdief en zijn handlanger hier ook mee te maken gehad.

Help de politie
Wie herkent de verdachte en/of zijn handlanger?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

To Top