112Vandaag

Noord-Holland

Fietser valt en wordt geschept door auto

ambulance

Amsterdam – Een fietser is vrijdagavond laat ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Zuid. Het slachtoffer kwam in botsing met een andere fietser, waarna hij op de autorijbaan terechtkwam en daar werd geschept door de auto.

Het ongeval gebeurde rond 23.45 uur op de Van Baerlestraat. Volgens de politie lijkt het erop dat twee fietsers op het fietspad met elkaar in botsing kwamen tijdens een inhaalactie, waarna het latere slachtoffer op de autorijbaan terechtkwam en door een tegemoetkomende auto werd geschept.

Het slachtoffer vloog volgens getuigen door de lucht en kwam via de motorkap tegen het voorraam van de auto terecht. Meerdere ambulances en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft de betrokken fiets en de auto in beslag genomen voor technisch onderzoek.

To Top