112Vandaag

Binnenland

Johan Derksen wordt beveiligd na bedreigingen

derksen

Johan Derksen wordt bedreigd en heeft daarom particuliere beveiliging tot zijn beschikking. Dat maakte de voetbal-analist uit Grolloo vanavond bekend in het SBS 6-programma De Oranjezomer.
Inhoudelijk ging Derksen niet in op de bedreigingen.

Wel gaf hij aan dat zijn baas John de Mol de beveiligers heeft ingeschakeld. “Ik ben door de officier van justitie gebeld dat er een bedreiginkje in de lucht hangt. Vervolgens krijg je dan te horen: ‘Dat is werk-gelieerd. Wij hebben de mankracht niet en wij hebben het budget niet om jou te beveiligen.’ Dus John de Mol heeft nu een paar uitstekende beveiligers voor mij.”

Derksen uitte zijn verbazing dat het Openbaar Ministerie wel overweegt om verdachten te beschermen die betrokken waren bij de vechtpartij met dodelijke afloop op Mallorca eerder deze maand.

Eerder bedreigingen
Het is niet voor het eerst dat er bedreigingen worden geuit richting de uitgesproken analist en mediapersoonlijkheid. In 2019 ontving Derksen doodsbedreigingen naar aanleiding van uitspraken over Turkije in het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside.

To Top