112Vandaag

Zuid-Holland

Wie weet meer over handgranaat bij supermarkt

groenehilledijk
Foto: Politie

Rotterdam – De politie zoekt naar getuigen die meer kunnen vertellen over een handgranaat die voor de deur van een supermarkt aan de Groene Hilledijk werd neergelegd op maandag 22 februari van dit jaar. Beelden van een man die de granaat neerlegt voor de deur van de winkel werden getoond in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van RTV Rijnmond.

De supermarkt werd op 28 december 2020 ook al beschoten. En in de nacht voor de uitzending van de beelden van de granaatlegger was de supermarkt opnieuw doelwit. Er vond toen een explosie plaats. De politie onderzoekt uiteraard of een en ander verband houdt met elkaar. Waarom de winkel drie keer doelwit was, is onbekend.

Handgranaat
Op maandag 22 februari om even voor 07.00 uur loopt een man vanuit de Hendrick Croesinckstraat de Groene Hilledijk op. De man draagt een lange jas, heeft een capuchon op zijn hoofd en een mondkapje voor zijn gezicht. Hij loopt in eerste instantie langs de supermarkt, draait verderop weer om en loopt terug naar de winkel. Hij pakt een handgranaat uit zijn zak en legt deze voor de winkel neer. Te zien is dat hij latex handschoenen draagt. De man loopt vervolgens naar de Hendrick Croesinckstraat en verdwijnt uit zicht.

De politie wil graag weten of iemand deze man herkent, of meer informatie over deze zaak kan geven. Ook als u iets weet over een van de andere twee incidenten dan vraagt de politie u dringend contact op te nemen. Dat kan door het invullen van het tipformulier onder aan deze pagina of bel de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

To Top