112Vandaag

Gelderland

Woning beschoten in Kerkdriel, gedachten gaan uit naar zaak De Groot

fruit
Foto: Bart Meesters

Kerkdriel – Aan de Katarijnehof in Kerkdriel is vrijwel zeker op een woning geschoten. Zondagochtend rond 09.00 uur kwam er een melding bij de hulpdiensten, waarna de politie inderdaad een gat in een ruit zag. Mogelijk is de woning in de nacht al beschoten schrijft Omroep Gelderland.

De politie is bezig met het onderzoek en roept getuigen op om zich te melden. De politie houdt er rekening mee dat de beschieting tussen 03.00 en 04.00 uur ’s nachts heeft plaatsgevonden.

De mensen wonen pas net in het huis vangt een verslaggever ter plaatse op van buurtbewoners. Op hetzelfde huisnummer op een naastgelegen hofje in Kerkdriel woont volgens hen een chauffeur van De Groot, de fruithandel die al langer gebukt gaat onder bedreiging van drugscriminelen. De buurtbewoners zijn al enige tijd extra alert op verdachte situaties en staan in nauw contact met de politie, laten zij weten. In de nabij omgeving zouden meerdere adressen aan De Groot zijn gelinkt.

Vorige week werd in Hedel ook een woning beschoten. Daar woont een medewerker van het afgeperste fruitbedrijf.

Een politiewoordvoeder laat echter weten dat er nog geen aanleiding is om te denken dat er verband is tussen de jongste beschieting en de bedreiging van De Groot. De politie stelt sporen veilig.

To Top