112Vandaag

Noord-Holland

Politie grijpt in bij feest in Vondelpark

blauw

In het Vondelpark in Amsterdam zijn vanavond honderden mensen samengekomen om feest te vieren. Op beelden was te zien dat dansende en zingende aanwezigen geen anderhalve meter afstand hielden en dat ze geen mondkapjes droegen. De politie riep de deelnemers rond 19.30 uur op om het park te verlaten.

Rond 20.00 uur vertrokken de meeste feestvierders. De overgebleven mensen verlieten het park toen ze de politie zagen, schrijft AT5. Volgens de omroep waren er zeker vijfhonderd mensen in het park.

Eerder vandaag werd een demonstratie tegen het coronabeleid van het kabinet op het nabijgelegen Museumplein door de politie beëindigd. Mogelijk is een deel van die actievoerders naar het feest in het Vondelpark gegaan, zegt een politiewoordvoerder.

Dinsdag maakte de politie een einde aan een feestje van zo’n honderd jongeren in het park.

To Top