112Vandaag

Binnenland

RIVM: 6575 nieuwe besmettingen

teststraat

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6575 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 437 meer dan gisteren. Dat is hoger dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 6464 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests.

226 opnames op verpleegafdelingen, 48 erbij op de IC
In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2507 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2521), van wie 693 op de IC (gisteren: 700), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 8 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 48 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 2 nieuwe opnames meer dan gisteren.

89 overleden covid-patiënten
Bij het RIVM werden 89 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 122. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 99 doden per dag, tegen 94 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 847 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 858. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

To Top