112Vandaag

Flevoland

Nerveuze overvaller bedreigt caissières supermarkt

Een overvaller met een mes joeg medewerkers en klanten van een Almeerse supermarkt de stuipen op het lijf. De jong ogende man wist voordat hij ervandoor ging wat geld uit kassa’s buit te maken.

Rond 09.10 uur op woensdag 26 augustus 2020 kwam hij de winkel binnen aan de Meistraat in Almere-Buiten. Hij bedreigde twee caissières en dwong hen geld in een plastic tas te stoppen. Zijn vlucht ging vervolgens langs basisschool Aurora richting het Oostrandpark.

Kenmerken overvaller
Eén van de caissières kan zich door de schrik nauwelijks iets herinneren, maar de ander wist te vertellen dat de dader nerveus overkwam en vermoedelijk nog geen 20 jaar oud is.
Uit de bewakingsbeelden blijkt dat de overvaller een tenger postuur en een donkere huidskleur heeft. Hij droeg een Nike-trainingsbroek met op het rechter bovenbeen mogelijk het logo van FC Barcelona. Verder had de man een jack met capuchon aan en donkerkleurige sportschoenen met lichtere accenten. De plastic tas die hij bij zich had, was van JD Sports.

Zwarte opoefiets
Het is mogelijk dat de overvaller iets verderop daar in de Seizoenenbuurt een fiets had klaarstaan. Een getuige meent te hebben gezien dat hij op een zwarte opoefiets reed.
Weet of vermoedt u wie de jonge overvaller is, heeft u hem mogelijk gezien die ochtend van 26 augustus of weet u waarheen hij gevlucht is? Neem alstublieft contact op met de politie.

Help de politie
Wie (her)kent de dader op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

To Top