112Vandaag

Binnenland

Veel minder besmettingen dan gemiddeld afgelopen week

teststraat

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5499 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1139 minder dan gisteren.

Dat is lager dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 7261 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests.

Bij het RIVM werden 50 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 54. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 106 doden per dag, tegen 91 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 852 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 839. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

To Top